Vrolijk Vuurwerk stopt

Vrolijk Vuurwerk stopt

vrolijk vuurwerk stoptIn 2013 ben ik gestart met Vrolijk Vuurwerk. De doelstelling: 50 gezinnen met kinderen die afhankelijk waren van de voedselbank blij maken met wat gratis vuurwerk zodat ze met Oud & Nieuw ook eens mee konden doen met vriendjes. Waarom ik dit initiatief startte? Omdat ik zelf als kind ook gek was van vuurwerk (nog steeds trouwens) en ik deze kinderen dit plezier ook gunde.

Wat een succes was dat. In plaats van 50 gezinnen hebben we tussen de 300 en 400 gezinnen blij kunnen maken met gratis vuurwerk! Daarnaast hebben we in de krant gestaan, zijn we bij Hart van Nederland op TV geweest en ook op de radio werd over ons gepraat.

Helaas kwamen er ook negatieve reacties op de actie. Vuurwerk was, is en blijft een beladen onderwerp. Met als gevolg dat het lastiger werd om partijen te vinden die wilden samenwerken voor wat betreft het uitdelen. Vandaar dat we in 2014 en 2015 helaas ook niet hebben uitgedeeld en we de focus meer op het plezier van vuurwerk en het veilig afsteken van vuurwerk hebben gelegd.

Er zijn een paar partijen geweest die de uitdaging aan wilden gaan, maar na advies van mij om eerst een poll te houden om de reacties van donateurs te peilen besloten ze er, geheel terecht, van af te zien. Als donateurs aangeven te stoppen met doneren dan moet je het niet doen! Maar voor ons natuurlijk erg jammer, omdat de vuurwerkimporteurs graag mee wilden werken aan het initiatief Vrolijk Vuurwerk.

Omdat het steeds lastiger is om samenwerkende partijen te vinden en omdat het erg tijdrovend is om alles logistiek en qua marketing te regelen merk ik dat ik er niet meer het plezier uit haal die ik eerder wel kreeg. Erg jammer, maar als het niet meer goed voelt moet je stoppen. Daarom heb ik besloten te stoppen met Vrolijk Vuurwerk.

Ik wil alle donateurs, winkeliers en fans van Vrolijk Vuurwerk hartelijk bedanken voor de steun de afgelopen jaren!

Comments are closed.